Vitens

Vitens voorziet in Nederland meer dan 5,6 miljoen zakelijke en particuliere klanten van kraanwater. Via het distributienetwerk van 49.000 kilometer en 96 productielocaties levert Vitens ruim 330 miljoen kubieke meter drinkwater aan klanten in Flevoland, Friesland, Gelderland, Utrecht, Overijssel en Meppel. 

Met veel klanten verspreid over Nederland is het belangrijk dat Vitens een klantenservice met een uitstekende bereikbaarheid heeft. Om deze reden staat de klantenservice van Vitens 24 uur per dag voor u klaar bij storingen of andere vragen over water. 

Openingstijden Vitens klantenservice

Als er overdag iets mis gaat met uw kraanwater dan wilt u dat het probleem zo snel mogelijk wordt verholpen. Op werkdagen kunt u tussen 09:00 en 17:00 contact maken met Vitens per telefoon. Als u liever met een medewerker chat dan bereikt u de klantenservice tussen 08:00 en 21:00 via de chat op de website van Vitens. 

U bereikt de klantenservice van Vitens via telefoonnummer 0900-0650. U betaald hier de gebruikelijke belkosten voor. Als u een waterstoring heeft zoals een lekkage, bruin water of drukverschil dan kunt u gratis met het storingsnummer bellen op telefoonnummer 0800-0359. Tijdens kantoortijden is Vitens ook bereikbaar op WhatsApp via 06-82733859

Als u liever contact maakt via uw social media kanalen dan kunt u Vitens ook bereiken via Facebook en Twitter. De medewerkers van de klantenservice staan via deze kanalen op werkdagen tussen 08:00 en 21:00 klaar om al uw water gerelateerde vragen te beantwoorden. 

Locatie klantenservice

De klantenservice van Vitens is niet bereikbaar op locatie. U kunt Vitens wel bellen om een afspraak met een monteur te maken die vervolgens naar u toe komt. Tijdens de corona crisis gelden er beperkingen voor het maken van een afspraak met een monteur. Lees verder om hier meer informatie over in te winnen. 

Overige contactmogelijkheden

U kunt de klantenservice van Vitens op verschillende manieren bereiken. Om u zo snel mogelijk te kunnen helpen kunt u naast het bellen of appen van de klantenservice ook in contact komen op andere manieren. 

Voor het snelste contact met de klantenservice van Vitens kunt u het beste bellen of chatten. U kunt Vitens ook bereiken via hun social media kanalen. Als u een vraag stelt via Twitter of Facebook dan mag u binnen 1 uur antwoord van een medewerker verwachten. 

Het e-mailadres van Vitens is momenteel niet beschikbaar. Als u liever een brief naar Vitens schrijft dan kunt u uw post naar het postbusadres versturen. U moet dan rekening houden met maximaal 7 werkdagen voor u een antwoord van Vitens ontvangt. 

Naast de contactmogelijkheden biedt Vitens ook een platform aan waarin u al uw vragen kunt opzoeken. Als u benieuwd bent naar watergerelateerde onderwerpen of als u zelf aan de slag wilt met het repareren van bijvoorbeeld een waterleiding, dan biedt de database van Vitens voldoende informatie om zelf aan de slag te kunnen. 

Afwijkingen tijdens de lockdown

Tijdens de lockdown in Nederland heeft Vitens alle niet-urgente werkzaamheden achter de voordeur stopgezet. Vitens is wel bereikbaar voor spoedgevallen zoals een hevige lekkage, het wegvallen van de waterdruk of bij het wegvallen van drinkwater. Als u een spoedgeval heeft dan kunt u altijd contact maken met de storingslijn van Vitens. Een medewerker kan dan de beste oplossing met u bespreken. Indien nodig komt er een monteur bij u langs onder voorwaarde dat u geen verkoudheid klachten heeft en de maatregelen tegen het coronavirus gehanteerd kunnen worden. 

Het stopzetten van niet-urgente werkzaamheden betekent niet dat u bij storingen of moeilijkheden met uw drinkwater, niet geholpen kunt worden. Voor alle problemen die te maken hebben met de levering van drinkwater blijft Vitens ook tijdens de lockdown klaar staan voor haar miljoenen klanten. Voor vragen over facturen of het wijzigen van uw maandtermijn kunt u ook terecht in uw persoonlijke account van de website van Vitens. 

Problemen en storingen

Heeft u geen waterdruk, bruin water of helemaal geen drinkwater? Het gebeurd in Nederland niet vaak dat er geen water meer uit de kraan komt maar als het gebeurd dan wilt u weten wat er aan de hand is en vooral wanneer het probleem weer verholpen is. 

Via onderstaande link kunt u alle storingen en werkzaamheden in het land opzoeken. Zijn er geen storingen of geplande werkzaamheden in uw buurt te zien, volg dan de 3 stappen lek-check op de website van Vitens of neem contact op met de klantenservice voor het maken van een afspraak met een monteur.

https://waterstoring.nl/

17 gedachten over “Vitens”

 1. Slecht contact te krijgen. Wacht al bijna 4 weken op een eindafrekening. Als je belt betaal je de hoofdprijs. Dus belabberd……..

 2. Wij komen wonen in Almelo, De Nachtpauw 38 7609JH sinds vandaag geregistreerd. Er staat een nieuw apparaat hoorde wij en stand staat op 0. Met deze u geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet,
  Helena Schmittmann-Berndsen

 3. ik word gek van de hele procedure om contact te krijgen een doodgewoon telfoontje en even een probleempje doorgeven kan schijbbaar niet meer

 4. Ik wil mijnrekening nummer wijzigen,
  Nu loopt het via overstapservice.
  groeten

 5. slechte ervaarin door tebellen met 0900 nummer vitens alles is al zo duur hebben jullie geen 0800 nummer we zitten al in duure tijden

 6. vermoedelijk betaal ik maandelijks te weinig voor water. Bedrag aanpassen.

 7. Hallo,
  Ik wilde een foto sturen maar de klantvriendelijkheid is zo groot
  dat ze niet eens een e-mail adres hebben.
  Waar je ook zoekt, jammer voor de mensen die zo opscheppen dat ze klant vriendelijk zijn.
  Maar ik zal mij e-mail adres geven misschien krijg ik d’r eentje terug

Plaats een reactie