Waternet

Waternet is een bedrijf dat drinkwater levert in de regio Amsterdam. Het is het enige waterbedrijf in Nederland dat zorgt voor de gehele waterketen, zo valt te lezen op hun website. Zo werkt Waternet mee aan het realiseren van sterke dijken in de regio Amstel, Gooi en Vechtstreek. Als je in Amsterdam of omgeving woont kun je je aanmelden bij Waternet om via dit bedrijf drinkwater te ontvangen. Het bedrijf is verantwoordelijk voor het leveren van schoon en gezond drinkwater in de regio Amsterdam. De bewoners betalen hiervoor een bijdrage aan het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Drinkwater van Waternet is altijd veilig

Zoals alle waterbedrijven in Nederland zorgt ook Waternet ervoor dat je het water uit de kraan gewoon kunt drinken. In veel andere landen, ook in Europa, is dat lang niet altijd het geval. Vooral in landen in Zuid- en Oost Europa wordt aangeraden om geen kraanwater te drinken omdat het niet altijd veilig is. In Nederland hoef je je daar geen zorgen over te maken, over de kwaliteit van het drinkwater wordt zorgvuldig gewaakt. Hier komt ook maar één soort water uit de kraan, namelijk hoogwaardig drinkwater. In sommige andere landen wordt voor de riolering en douchen of baden ander, minder zuiver, water gebruikt.

Contact opnemen met Waternet

Als je contact op wilt nemen met Waternet, bijvoorbeeld om bij een verhuizing het water te laten aansluiten, of als je een vraag hebt over je factuur, dan kun je bellen met de klantenservice, die op werkdagen bereikbaar is van 8.00 tot 17.00 uur. Het telefoonnummer is 0900 – 93 94, hiervoor betaal je het normale beltarief. Buiten de openingstijden is dit nummer 24/7 bereikbaar voor het melden van een storing. Veel standaard vragen kun je ook voorleggen aan Berry, de chatbot en op de website vind je antwoord op veelgestelde vragen waarop een standaard antwoord mogelijk is.

Overige contactmogelijkheden

Adres: Stichting Waternet, Korte Ouderkerkerdijk 7, 1096 AC Amsterdam
E-mail: Beschikbaar na 20.00 uur, e-mailadres wordt alleen dan op de website vermeld
Website: www.waternet.nl
Facebook: https://www.facebook.com/waternet/
Instagram: https://www.instagram.com/stichtingwaternet/

2 gedachten over “Waternet”

  1. 11.5.2022, Ria de Waard, klant 0015037497 , digibeet, wil voortaan de rekening per e-mail.
    Gaarne bevestiging van dit verzoek. 11.5.22.

  2. Ideaal, je kunt veel online regelen via Mijn Waternet. Kende dit nog niet maar werd geholpen door de klantenservice.

Plaats een reactie