Swarovski

Swarovski is wereldberoemd geworden vanwege de fraaie kristalbewerkingen die het bedrijf op de markt brengt. Het gaat om beeldjes, sieraden, horloges en andere accessoires. Het bedrijf werd aan het eind van de 19e eeuw opgericht door Daniël Swarovski, die werd geboren in Tsjechië maar zich later in Oostenrijk vestigde. De familie is nog steeds vertegenwoordigd in het bedrijf, hoewel ze geen eigenaar meer zijn is er wel vertegenwoordiging in de Raad van Bestuur van de onderneming.

Mooie gadgets voor de upper class

De artikelen die je in de webshop van Swarovski kunt bestellen zijn niet goedkoop. Voor een klein beeldje betaal je al een flink bedrag. Ook zijn er de zogenaamde ‘jaarstukken’. Dit zijn beeldjes van kristal die slechts eenmalig worden uitgegeven en die in de loop der jaren voor verzamelaars van waarde zijn en waar dus soms veel geld voor wordt geboden op veilingen. Swarovski Sr. Ontwikkelde eind 19e eeuw een machine voor het slijpen van kristal waar het bedrijf nog steeds patent op heeft. De kristallen worden ook wel gebruikt voor het versieren van bruidsjurken en de lingerie van Victoria’s Secret.

Bling bling voor de liefhebbers

Voor de producten van Swarovski geldt ‘je houdt ervan of je vindt het kitsch’. De echte liefhebbers hebben vaak een royale verzameling van de beeldjes in de kast staan, en kopen er zelfs speciale vitrines met verlichting voor zodat het kristal goed tot zijn recht komt. Het afstoffen neemt dan vaak wel wat uurtjes in beslag. Ook is het verstandig zo’n verzameling extra te verzekeren, want bij brand of diefstal kan er anders een flinke schadepost ontstaan. De echte liefhebbers reizen soms stad en land af om net dat ene item te bemachtigen dat nog aan hun verzameling ontbreekt. Je kunt de items online bestellen of één van de winkels bezoeken die zowel in Nederland als in veel andere Europese landen zijn gevestigd.

Contactmogelijkheden

Vestigingsadres: Oosterdoksstraat 80, 1011 DK Asterdam
Telefoonnummer klantenservice: 020 – 26 26 410
E-mail: customer_relations.bnl@swarovski.com
Facebook: https://www.facebook.com/SWAROVSKIcom
Twitter: https://www.twitter.com/swarovski
Website: www.swarovski.nl

5 gedachten over “Swarovski”

  1. Hi, wat hebben jullie ontzettend mooie ringen! Bestel denk ik iedere maand wel een nieuw sieraad en altijd tevreden. Super!

  2. Koop hier regelmatig sieraden voor mijn vriendin en daar scoor ik altijd mee haha! Top jongens!

  3. Wat moet een vrouw zonder Swarovski haha, erg goed merk, hele goede service. Vraag voor mijn verjaardag ook vaak een swarovski kadobon, zodat ik weer iets nieuws kan uitzoeken. Groetjes, Miranda van Heeswijk

  4. Hele mooie sieraden, ik denk dat iedere vrouw wel iets van Swarovski thuis heeft liggen.

Plaats een reactie