DFDS Seaways

Het van oorsprong Deense DFDS Seaways is het grootste scheepvaartbedrijf van Noord-Europa dat over een uitgebreid netwerk van veerbootroutes beschikt. DFDS vervoert vracht, maar biedt ook al bijna anderhalve eeuw passagiersdiensten aan. DFDS bevaart talloze routes tussen het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Denemarken en landen rond de Baltische Zee. De focus op scheepvaart in Noord-Europa ontstond in de jaren tachtig. Daarvoor heeft DFDS ook in de Middellandse Zee en naar Zuid-Amerika en de Verenigde Staten gevaren. Momenteel bevaart DFDS 25 verschillende routes met een vloot van 55 schepen. Vanuit Nederland kunt u vanuit IJmuiden naar Newcastle en vanuit Duinkerken naar Dover varen. De Brexit verandert tot en met het eind van 2020 in ieder geval niets voor deze vaarroutes.

De historie van DFDS

DFDS werd in 1866 opgericht door de Deense C.F. Tietgen. Hij had het idee een maatschappij van stoomschepen op te richten wegens de handel die toentertijd exponentieel groeide. De industrialisatie was in volle bloei en er was veel economische groei. Veel in het Verenigd Koninkrijk vervaardigde producten moesten naar Scandinavië en andere delen van Europa worden vervoerd. DFDS bood hier de mogelijkheden voor en bood veel boeren tegelijkertijd de toegang tot de groeiende markt voor voedsel en onbewerkte materialen in het Verenigd Koninkrijk. Sinds zijn oprichting is DFDS onophoudelijk gegroeid.

Contact met DFDS Seaways

Heeft u een vraag, klacht of opmerking over DFDS Seaways of een van de diensten die zij aanbieden? Dan kunt u middels het telefoonnummer 025 5546666 contact opnemen met de klantenservicemedewerkers van het Nederlandse hoofdkantoor in IJmuiden. De precieze openingstijden van de klantenservice zijn onbekend. Als alternatief kunt u ook contact opnemen door het versturen van een e-mail.

Overige contactmogelijkheden

Adres: DFDS hoofdkantoor Nederland, Sluisplein 33, 1975 AG IJmuiden
E-mail: nlinfo@dfds.com
Website: https://www.dfds.com/en
Facebook: https://nl-nl.facebook.com/dfdsnederland/
Instagram: https://www.instagram.com/dfdsnederland/

0 gedachten over “DFDS Seaways”

  1. Via mijn werk met deze organisatie te maken gehad. Uitstekend mensen werken daar!

Plaats een reactie