ING

ING behoort tot de ING Groep N.V. Een wereldwijde financiële instelling van Nederlandse bodem. De ING is in 1991 ontstaan uit een fusie tussen Nationale Nederlanden en NMB postbank groep en is sindsdien wereldwijd actief voor meer dan 39 miljoen klanten. Met bijna 400 kantoren en servicepunten zorgt de klantenservice van ING ervoor dat al uw bankzaken vlekkeloos verlopen. 

Voor het melden van vermissing, diefstal en fraude en voor het blokkeren van creditcards, betaalpassen en overschrijvingskaarten kunt u contact maken met een alarmlijn. Loopt uw inboedelverzekering via de ING en moet u schade melden? Dan bestaat hier ook een afdeling voor. 

Voor alle andere vragen over bankzaken die u zelf niet online in uw account kunt regelen kunt u contact maken met de klantenservice van ING.

Telefoonnummers ING klantenservice

Om contact te maken met ING kunt u eerst kiezen voor uw abonnementsvorm. Bent u een particulier of belt u voor een probleem of vraag over een zakelijke dienst van ING? Als u als particulier belt dan kunt u kiezen voor contact met de saldolijn, de servicedesk voor nabestaanden en ING beslagen. 

Particulier 

  • ING klantenservice: 020 – 288 88 88 
  • ING Saldolijn: 020 – 228 88 44
  • ING Servicedesk nabestaanden: 020 – 288 88 77  
  • ING Beslagen: 058 –  234 00 31

Zakelijk

  • ING klantenservice: 020 – 22 888 22 

Alarmlijn

020 – 22 888 00

  1. Kies 1 voor blokkeren en/of vervangen
  2. Kies 2 voor meldingen van fraude, oplichting of diefstal
  3. Kies 3 voor deblokkeren

U kunt uw betaalpas ook blokkeren via de ING app of internetbankieren. Voor alle telefoonnummers gelden de gebruikelijke belkosten.

Openingstijden ING

De openingstijden van de klantenservice van ING verschillen op werkdagen en tijdens weekenden. Van maandag tot en met vrijdag is de klantenservice van ING telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 21:00. Op zaterdagen is de klantenservice telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 17:00.

Voor de Alarmlijn en de Saldolijn geldt dat deze beiden 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar zijn. De servicedesk voor nabestaanden, ING Beslagen en de klantenservice voor zakelijke klanten van ING zijn geopend op maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00.

ING servicepunten en kantoren

ING heeft alleen in Nederland al meer dan 400 servicepunten, geldautomaten en kantoren verspreid over het hele land. Hierdoor kunnen klanten van ING altijd een punt dicht bij huis vinden als het gaat om het regelen van bankzaken. 

Tijdens de corona crisis kunnen niet alle servicepunten van ING open blijven. Als u er online niet uit komt en een ING punt moet bezoeken dan gelden de corona maatregelen als het dragen van een mondmasker, het houden van 1,5 meter afstand en annulering bij verkoudheid. ING vraagt haar klanten en nieuwe klanten om zo veel mogelijk alleen naar het servicepunt of kantoor te komen, indien dit mogelijk is. 

Voor het openen van een nieuwe rekening kunt u online een afspraak maken. Voor financieel advies kunt u nu ook een beeldgesprek met een adviseur voeren zodat u uw huis niet hoeft te verlaten. Klik hier om een servicepunt of kantoor van ING bij u in de buurt te vinden.

Overige contactmogelijkheden

Als overige contactmogelijkheden biedt ING diverse social media kanalen en een chatfunctie aan om de communicatie met klanten zo soepel en prettig mogelijk te laten verlopen. Zo kunt u naast het bezoeken van een servicepunt of telefonisch contact, ook contact met ING maken via Facebook en Twitter. 

U kunt met ING chatten nadat u bent ingelogd op uw ING account. Om deze functie te kunnen gebruiken heeft u dan ook een account bij ING nodig. Als u liever niet belt dan is de Facebook chat een goede vervanger van de chatfunctie voor leden van de ING.

Afwijkingen tijdens de lockdown

Tijdens de corona crisis worden de maatregelen om het virus tegen te gaan in elk filiaal van ING gehanteerd. Ondanks het naleven van de maatregelen is het tijdens de lockdown in Nederland niet mogelijk om alle filialen van ING open te houden. Bekijk daarom altijd de actuele openingstijden van een servicepunt bij u in de buurt om te controleren of het betreffende filiaal nog open is. Als u naar een ING filiaal toe gaat, vergeet dan niet om uw mondmasker te dragen en aanvullende maatregelen op te volgen. Zo houdt ING u en haar werknemers gezond.

0 gedachten over “ING”

  1. Ik denk dat alle ING klanten het met mij eens zijn: ING app is simpelweg de beste bankapp van Nederland! ALs ik anderen met zon scanner bezig zie, denk ik, wat een hoop gedoe.

Plaats een reactie