Ouwehands Dierenpark

Het Ouwehands Dierenpark bestaat sinds 1932 en werd vernoemd naar de oprichter, de heer C.W. Ouwehand. Deze startte in 1919 een goed lopende kippenfarm. Hij ontdekte dat de meeste van zijn bezoekers de grootste interesse hadden voor de wat exotischere dieren. Alhoewel het dierenpark in de Tweede Wereldoorlog veel te verduren heeft gekregen, werd het daarna succesvol heropgebouwd. Vanaf toen waren er niet alleen maar mooie kippensoorten te bewonderen, maar werd het een heuze dierentuin. De afgelopen decennia is het Ouwehands Dierenpark steeds meer uitgebreid en gemoderniseerd. Vandaag de dag is het een moderne dierentuin die eveneens zijn bijdrage levert aan de instandhouding van het milieu en bedreigde diersoorten.

Het Ouwehands Dierenpark draagt zijn steentje bij aan dier en milieu

Het Ouwehands Dierenpark wil niet alleen zorgen voor vermaak, maar ook voor bewustzijn. Zo stelt het park niet slechts dieren tentoon, maar probeert het respect en zorg voor de natuur te stimuleren. In lijn daarmee heeft het dierenpark duurzaam ondernemen ook hoog in het vaandel staan. Ouwehands Dierenpark levert een actieve bijdrage aan soortbehoud, natuur- en dierbescherming en natuurbeschermingseducatie. Zo bestaat sinds ruim 25 jaar het Berenbos in het park; een bos speciaal voor mishandelde bruine beren. Ook draag Ouwehands Dierenpark met een deel van de opbrengsten van de entreekaartjes ook financieel bij aan internationale projecten die dierenmishandeling en –uitbuiting bestrijden.

Contact met Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark probeert met zijn gasten zo duidelijk mogelijke informatie te verschaffen wat betreft praktische informatie, werkwijze en doelstelling. Mocht u ondanks dat toch een vraag, of onverhoopt een klacht hebben, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de klantenservice van het dierenpark. U gebruikt daarvoor het telefoonnummer 031 7650200, welke van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 bereikbaar is. Eveneens kunt u het formulier op de contactpagina van de website invullen.

Overige contactmogelijkheden

Adres: Grebbeweg 111, 3911 AV Rhenen

E-mail: info@ouwehand.nl

Website: https://www.ouwehand.nl

Facebook: https://www.facebook.com/Ouwehandszoo/

Instagram: https://www.instagram.com/ouwehandszoo/?hl=nl

8 gedachten over “Ouwehands Dierenpark”

 1. Wederom voor de zoveelste keer parkeertickets die niet werken !!! Kun je helemaal om lopen naar de kassa binnendoor kan niet en om hulp vragen bij de slagboom ook niet ! Vraag je hulp aan een medewerker krijg je chagrijnig te horen ik ben niet van de receptie jammer allemaal! Plus veel verblijven leeg en veel rommel op het park !

 2. heb 4x aanvraagbewijs uitgeprint nu wil ik 4x reserveringscodeode verzilveren maar de code’s worden niet herkent de code’s zijn, UNK220EE4EIE876G , UNK22CAQR3RZCPLI , UNK2204BMDGY57LR , UNK22QLOXEAL64BV.
  ik hoop dat u mijn probleem kan oplossen
  vriendelijke groet paul van eck . tel: 0653605987

 3. Veel variatie en mooie opstellingen, onwijs leuk voor de kleinkinderen!

 4. Samen met mijn neefje en nichtje een bezoek gebracht aan Ouwehands Dierenpark. Was erg gezellig en heel erg genoten. Dankjulliewel

 5. Wij raden Ouwehands Zoo aan voor alle families die een heerlijk dagje uit willen gaan. Het in heel erg kindvriendelijk en de panda’s zijn geweldig.

 6. Wij hebben kaarten gekregen van familie en zijn met ons gezin een dagje naar Ouwehands gegaan. Heel erg leuk om de reuze pandas een keer in het echt te zien. Groetjes fam. Kooistra

 7. Fantastisch leuke dag gehad bij Ouwehands Dierenpark. We kwamen natuurlijk voor de pandas. Super dag

Plaats een reactie