De klantenservice verplaatsen naar het buitenland

Het werven van medewerkers voor de klantenservice kan soms wel eens lastig zijn. Een redelijk grote groep mensen vindt dit werk niet echt leuk, omdat je regelmatig lastige mensen aan de telefoon krijgt en dat kan soms best lastig zijn. En dan is het natuurlijk ook nog zo dat mensen geschikt moeten zijn voor dit werk en dat is ook lang niet iedereen. Wanneer u gaat werven voor de klantenservice dan zult u dus misschien merken dat er zich weliswaar voldoende kandidaten melden, maar daar moet dan ook nog maar net de geschikte persoon tussen zitten.
De klantenservice verplaatsen naar het buitenland

Maak de baan van klantenservice medewerker aantrekkelijk

Steeds meer (vooral grote) bedrijven kiezen ervoor om het kantoor van hun klantenservice naar het buitenland te verplaatsen. Het callcenter is dan niet meer gevestigd in een verlaten kantoorpand op een industrieterrein in een onbeduidende stad, maar in een gezellige kustplaats in Spanje of een ander zonnig land. Medewerkers die solliciteren worden dus verondersteld te emigreren naar de nieuwe werklocatie. Zij vallen onder de arbeidsvoorwaarden van het desbetreffende land en maken dus ook gebruik van de sociale voorzieningen van het land van vestiging. Natuurlijk hoeven de medewerkers dit werk niet de rest van hun leven te doen, maar als iemand het prettig vindt om een aantal jaren in het buitenland te werken dan is dit een unieke kans.

De klant merkt er niets van

Uw klanten merken er uiteraard niets van dat ze een medewerker aan de telefoon hebben die in het buitenland zit. Zij bellen gewoon een telefoonnummer in Nederland en betallen ook de kosten die daarbij horen volgens hun belabonnement. Zij worden natuurlijk ook gewoon in het Nederlands te woord gestaan want de medewerkers die zij aan de lijn krijgen zijn Nederlanders. Voor de service aan de klanten maakt het dus helemaal niets uit. Zij kunnen met al hun vragen en problemen over een bedrijf gewoon terecht en die worden als het goed is ook adequaat en snel opgelost. Dat de klantenservice medewerker niet op het hoofdkantoor van het bedrijf in Nederland zit maakt daarvoor geen verschil.

Aantrekkelijke baan vooral voor jongeren

Vooral jongeren vinden het aantrekkelijk om dit werk te doen. Na afloop van je shift je zwembroek aantrekken en even lekker een paar uurtjes op het strand liggen is immers voor lang niet iedereen weggelegd. Soms doen mensen dit werk tijdens een tussenjaar na de middelbare school in aanloop naar een vervolgstudie. Maar er zijn ook medewerkers die het zo goed bevalt dat ze meerdere jaren op deze manier in het buitenland werkzaam zijn. Een mooie ervaring voor later en voor het bedrijf een klantenservice die optimaal functioneert met gekwalificeerde medewerkers.

Plaats een reactie